Ефективна реклама за хотелиери в най-голямата мрежа от туристически портали в България. ДРС ТРАВЕЛ

Рекламирай хотел с промоция

Информация за Априлци

Прекрасният град Априлци е разположен в подножието на Стара планина, в Северна България. Той е част от Община Ловеч и през последните години се е превърнал в предпочитана туристическа дестинация. Априлци се намира в красива котловина под първенеца на Стара планина- връх Ботев. До града се стига по няколко начина- през Дебневски боаз, Батошевски боаз, Граднишки боаз, Орешак или Троян. През Батошески боаз пътят е най-нов и наскоро е асфалтиран, но завоите са много остри.
Красивият планински град е създаден, когато четири съседни села се са обединили. Днес те представляват кварталите на Априлци- Зла река, Ново село, Видима и Острец. Сливането става през 1976 година и името не е избрано случайно- то е в чест на хората, участвали в Априлското въстание.
В района много културни, исторически и антропогенни забележителности. Новоселският манастир „Света Троица“ е една от тях. Той е създаден след Освобождението и е девически манастир, който се приема като семеен. След Априлското въстание за наказание на местните той е запален и по-късно възстановен. Светата обител представлява съвкупност от няколко жилищни сгради за монасите и параклис“Свети Иван Рилски“.
В града има и сграда на Дом-паметник на Новоселското въстание. В нея е представена историята на участниците в априлското въстание. Изложени са редица документи, предмети и лични вещи, които отразяват безкрайния геороизъм и любовта на на местните към свободата и родината.
На тях е посветен и храм-паметникът „Свети Георги“. Строежът му започва през 1896 година и проектът е дело на Никола Дренски.
През 2006 година по повод честванията на 130 години от Априлското въстание и 30 години от обявяването на Априлци за град е поставен кръст с височина 34 метра. Той е издигнат на един от красивите хълмове око града. Кръстът е доста внушителен и се вижда отдалеч. Нощем осветява целия град. До него се стига по два начина- до сградата на Общината започват стълби, които водят до пътека, която след няколко минутен преход, разкрива гледката към хълма; другият начин е през отбивката след „Свети Георги Победоносец“, той е по-кратък.
Община Априлци полага и много усилия за ландшафтната архитектура в района и опазването на природата. Има обособена селена система, в която влиза и паркът на града. Той предлага добри условия за отдих и една пълноценна почивка за всички жители и гости на общината.
Паркът се намира по поречието на Видима и се простира на площ от 27 декара. Изградени са множество детски площадки, беседки, пейки, кътове за отдих, специални места за пикник с огнища и други. Навсякъде има широколистни и иглолистни видове и паркът предлага възможности както за индивидуален отдих, така и за масов или организиран.
В района на Априлци има редица маршрути до близки върхове и хижи. Те са изключително известни и посещавани от любителите на планината и Майката природа.
 

Хотели в Априлци

Къща за гости Приятели - Априлци

Двойна стая

32.00

Цялата къща

160.00

Къща за гости Приятели се намира в град Априлци. Тя може да настани 10 души в две двойни и две тройни стаи. Във всяка стая има телевизор с кабелна телевизия и безжичен интернет. В обекта има механа с камина, домакински съдове, посуда, готварска печка, микровълнова фурна, тостер, фритюрник, хладилник, кафе машина, скара, телевизор и други удобства. В двора е басейна и детския кът....

Къща за гости Роси - Априлци

Цени

Виж в профила

В известния град Априлци се намира къща за гости Роси. Тя има открит басейн, веранда с голяма маса и барбекю. На първия етаж е всекидневната, хола и оборудваната кухненска част с хладилник, кафе машина, фурна, котлони и съдове. На втория етаж са трите спални с телевизор, кабелна телевизия и два санитарни възела.

Горещи оферти