Ефективна реклама за хотелиери в най-голямата мрежа от туристически портали в България. ДРС ТРАВЕЛ

Рекламирай хотел с промоция

Информация за Априлци

Прекрасният град Априлци е разположен в подножието на Стара планина, в Северна България. Той е част от Община Ловеч и през последните години се е превърнал в предпочитана туристическа дестинация. Априлци се намира в красива котловина под първенеца на Стара планина- връх Ботев. До града се стига по няколко начина- през Дебневски боаз, Батошевски боаз, Граднишки боаз, Орешак или Троян. През Батошески боаз пътят е най-нов и наскоро е асфалтиран, но завоите са много остри.
Красивият планински град е създаден, когато четири съседни села се са обединили. Днес те представляват кварталите на Априлци- Зла река, Ново село, Видима и Острец. Сливането става през 1976 година и името не е избрано случайно- то е в чест на хората, участвали в Априлското въстание.
В района много културни, исторически и антропогенни забележителности. Новоселският манастир „Света Троица“ е една от тях. Той е създаден след Освобождението и е девически манастир, който се приема като семеен. След Априлското въстание за наказание на местните той е запален и по-късно възстановен. Светата обител представлява съвкупност от няколко жилищни сгради за монасите и параклис“Свети Иван Рилски“.
В града има и сграда на Дом-паметник на Новоселското въстание. В нея е представена историята на участниците в априлското въстание. Изложени са редица документи, предмети и лични вещи, които отразяват безкрайния геороизъм и любовта на на местните към свободата и родината.
На тях е посветен и храм-паметникът „Свети Георги“. Строежът му започва през 1896 година и проектът е дело на Никола Дренски.
През 2006 година по повод честванията на 130 години от Априлското въстание и 30 години от обявяването на Априлци за град е поставен кръст с височина 34 метра. Той е издигнат на един от красивите хълмове око града. Кръстът е доста внушителен и се вижда отдалеч. Нощем осветява целия град. До него се стига по два начина- до сградата на Общината започват стълби, които водят до пътека, която след няколко минутен преход, разкрива гледката към хълма; другият начин е през отбивката след „Свети Георги Победоносец“, той е по-кратък.
Община Априлци полага и много усилия за ландшафтната архитектура в района и опазването на природата. Има обособена селена система, в която влиза и паркът на града. Той предлага добри условия за отдих и една пълноценна почивка за всички жители и гости на общината.
Паркът се намира по поречието на Видима и се простира на площ от 27 декара. Изградени са множество детски площадки, беседки, пейки, кътове за отдих, специални места за пикник с огнища и други. Навсякъде има широколистни и иглолистни видове и паркът предлага възможности както за индивидуален отдих, така и за масов или организиран.
В района на Априлци има редица маршрути до близки върхове и хижи. Те са изключително известни и посещавани от любителите на планината и Майката природа.
 

Хотели в Априлци

Ваканционно селище Априлци - с. Кръвеник, Априлци

Цени

Виж в профила

Само на 7 километра от известния туристически град Априлци се намира село Кръвеник. Там е построено ваканционно селище Априлци, което предлага на гостите си настаняване в две дървени къщи със спалня, санитарен възел, напълно оборудвана кухня за приятна повичка, има интернет, сателитна телевизия и телевизор с плосък екран.

Къщи за гости АрАрАт

Цени

Виж в профила

Къщи за гости АрАрАт са разположени в град Априлци и предлагат настаняване в 4 модерни къщи с прекрасен изглед към върховете Марагидик, Ботев, Острец. Всяка от къщите разполага с хол, спалня с 2 легла, самостоятелен санитарен възел, кухненски бокс, телевизор, климатик, локално парно и сателитна телевизия. Комплекса разполага също и с външно барбекю, механа и басейн....

Вила Хвойна

Двойна

40.00

Тройна

60.00

Вила Хвойна е разположена в кв. Ново село, в курортния град Априлци. Мястото е идеално за хора искащи да заменят шума на града с тишината на балкана. Вилата разполага с 17 легла, разпределени в 1 тройна, 4 двойни стаи и 1 апартамент с кухня, хол, спалня и детска стая. Всички стаи имат самостоятелен санитарен възел, телевизор с кабелна телевизия и локално парно отопление....

Вила Деси

Цени

Виж в профила

Вила Деси е разположена в квартал Видима в гр. Априлци . Тя разполага с 2 двойни стаи оборудвани с кабелна телевизия, санитарен възел, безжичен интернет, трапезария, барбекю, пещ, беседка, локално парно отопление, халдилник, кафе машина, охраняем паркинг и др.

Вила Дива

Цени

Виж в профила

Вила Вербена

Цени

Виж в профила

Горещи оферти